28 Sep 2021

Review: Zintzo Active Face Peeling

Wat leuk dat mijn favoriete beautysalon nu ook de huidverzorgingslijn Zintzo gebruikt en in de webshop verkoopt! Dat moeten echt goede producten zijn want kwaliteit en professionaliteit zijn wat ik gewend ben bij Dehcos. En dat klopt! Zintzo is een prachtig, Nederlands cosmeticamerk met uiterst werkzame producten. Zo ook de Active Face Peeling voor alle huidtypes. Een heerlijk product met exfoliërende werking.

Gezond blosje

Deze peeling is met recht uniek te noemen. Waarom? Het product is enorm effectief als het gaat om het tegengaan van vlekjes, huidveroudering en pigmentplekken in mijn gezicht. Het gebruik van deze peeling voelt als een professionele behandeling thuis en ik zie echt resultaat. Mijn gezicht is stralender, het ziet er minder vermoeid en strakker uit en ik heb zelfs een gezond blosje op mijn wangen.

Warm en rood

Ik moet eerlijk zeggen: toen ik startte met het gebruik van Active Face Peeling van Zintzo was ik niet zo enthousiast. Dit kwam voornamelijk door het ontstaan van een warm en rood gezicht direct na het aanbrengen. Ik dacht echt dat deze peeling niet geschikt was voor mijn gevoelige huid. Maar niets was minder waar!

Actieve werking

Ik bracht de peeling op advies drie ochtenden in de week aan na de reiniging van mijn huid. De bedoeling was om de naar menthol en fruit geurende gel vijf minuten in te laten trekken. Na een minuut verwijderde ik de peeling al want ik had het idee dat mijn gezicht in brand stond. Maar wat bleek? Dat was dus de actieve werking van Active Face Peeling.

Plekjes en vlekjes weg

De doorbloeding wordt namelijk op gang gebracht na het aanbrengen. Dit is positief want de huid wordt wakker geschud waardoor het actief wordt. Het gevolg is dat de huid rood kleurt maar na enige tijd is de warmte en die kleur verdwenen. Het bijzondere is dat deze peeling de huid hydrateert waardoor het beter zijn werk kan doen. Plekjes en vlekjes in het gezicht verdwijnen door het brightning effect. Ik voel aan mijn gezicht dat het de hele dag actief is. Daarnaast zit de peeling in een handige pompflacon verpakt. De werking van de peeling blijft daardoor constant omdat er geen zuurstof bij de emulsie kan komen.

Veilig in het gebruik

Wat fijn dat ik naast mijn beautybehandelingen in de salon ook de keuze heb uit een thuisbehandeling. In de ochtend plan ik tijd in voor het aanbrengen en verwijderen van de peeling, maar ook voor het doen verdwijnen van de roodheid en de warmte. Daarna kan ik gerust mijn dagmake-up aanbrengen. Ik merk dat ik minder cosmeticaproducten nodig heb omdat mijn gezicht er veel stralender uitziet na een peelingbehandeling. Op de verpakking staat overigens dat het product niet rondom de ogen gebruikt mag worden. Maar volgens Dehcos kan dit juist wel: ideaal tegen wallen en donkere kringen. Ook op de tere huid van de hals mag je de peeling aanbrengen. Het product is veilig dus wees niet bang dat er iets mis gaat.

Gebruik die doek!

Tip! Gebruik voor het verwijderen van Active Face Peeling de Zintzo Face Cleaning Sponge Cloth. Een superhandige reinigingsdoek waarmee je de laatste restjes peeling weghaalt. De peeling trekt voor een groot deel in de huid na het aanbrengen. De laatste restjes haal je eenvoudig weg met een iets vochtige doek. De gevoelige huid rond de ogen kan perfect meegenomen worden in de reiniging. Maar ook lenzendragers en mensen met kunstwimpers kunnen de doek zonder problemen gebruiken. Zo zacht is deze reinigingsdoek van Zintzo namelijk!

Extra tip: neem de Face Cleansing Sponge Cloth mee in je koffer op vakantie. Je kunt het na gebruik wassen met zeep en laten drogen. Daar heb je de hele vakantie op een hygiënische manier plezier van!

Verkrijgbaar in:

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Ok Meer over cookies » »